Stichting V.V. De

Tips voor auto kopen

Wat zijn enkele tips voor het kopen van een gebruikte auto?

Kay Woods

U kunt een klein magneetapparaat kopen dat u vertelt hoeveel verflagen er op een voertuig zitten … U zoekt in feite uniformiteit over het hele voertuig, die u zal vertellen of het voertuig een ongeluk heeft gehad (als er een body filler in een sectie). Kort voor dit apparaat, het trekken van kofferbakpanelen en het gevoel in wielkasten zullen snel aangeven of een kwartpaneel een lichaamsvuller heeft.

Onberispelijk schone motoren zijn een groot waarschuwingssignaal – Het kan betekenen dat de verkoper probeert een olielek te verbergen. Een laagje droog stof dat geen druppels laat zien is een fantastisch teken.

Auto kopen – de beste tips

Voel de motor terwijl de motorruimte open is. Is het cool om aan te raken? Een warme motor zal andere geluiden maken dan een koude motor … Niet per se slecht, het is te verwachten. Maar soms kun je dingen verbergen door een motor op te warmen voordat de koper er is. Terwijl de kap open is, controleert u op draden die niet in het weefgetouw zitten of anderszins niet zijn vastgemaakt. Dit duidt op een hackbedradingstaak, mogelijk om verlichting, een stereoversterker of een ander accessoire te installeren – Een goede installatie zal moeilijk te herkennen zijn, wat een uitstekende zaak is. Wil je je rdw kenteken overschrijven of auto kopen informatie krijgen? Dan kun je een kentekencheck doen.

Controleer de motor- en transmissieolie. Ruik het – ruikt het verbrand? Nieuwe olie is een ander teken dat iets mogelijk probeert te worden verborgen. Een iets donkerdere tint duidt op een gezonde motor; als het grijs of wit is, loop dan weg.

Radiator water. Een goede groene tint hoop je te zien; als het er roestig uitziet, kan dit duiden op interne corrosie en als het grijs of wit is, zoek dan naar een andere auto. (Update: Ryan Paine verklaarde dat sommige auto’s rood gebruiken en Arthur Romano zei dat het blauw op zijn auto was. Ik zal mijn antwoord aanpassen als het lijkt op een milkshake, met grijs of wit, weglopen – wees voorzichtig als het niet is niet duidelijk of als het smerig is).

Controleer de banden. Zien ze er gelijkmatig gedragen uit? Als dat niet het geval is, heb je uitlijningsproblemen, hetzij door een harde klap, het te hard rijden van de auto (vaak als het een jonge bestuurder is), en wrijft / krast / deuken op de randen van de velgen, waardoor iemand kan zien die heeft geslagen een stoeprand te hard. Zijn alle banden ook van hetzelfde merk / type? Als de ene anders is, kan dit duiden op een ongeval aan die kant of een uitlijningsprobleem waarbij de band moet worden vervangen (vooral als de band merkbaar nieuwer is dan de andere).

 

Back to top