Stichting V.V. De

Tips voor gebruikte auto kopen

Tips en trucs om geld te besparen op gebruikte auto’s

Kay Woods

Wanneer het tijd is om zo min mogelijk te betalen voor de gebruikte auto die u wilt, moet uw arsenaal net zo vol zijn als de dealer. Daarom zijn hier een paar tips die u zullen helpen om de deal te krijgen die u nodig heeft voor de auto die u wilt.

 

Kies verstandig uw tijd

Wanneer u gaat winkelen, kan een gebruikte auto van cruciaal belang zijn bij het zoeken naar de beste prijzen. Ga nooit in het weekend, omdat dealers niet veel op prijs willen besparen. Probeer ze op een maandag of dinsdag, en je zult merken dat hun houding veel vriendelijker is en open staat voor onderhandelingen. Dealers zijn druk in het weekend en verhongeren dinsdagmiddag meestal voor klanten. Dat is wanneer je gaat. Een dinsdagmiddag aan het einde van de maand is de beste tijd om een dealer te bezoeken. Het is niet alleen de langzaamste dag van de week, de dealer moet eenheden verkopen om de maandelijkse verkoopdoelen te halen.

Weet hoeveel het waard is voordat u het vraagt

Ga nooit naar de kavel van een tweedehands autodealer zonder voorbereid te zijn. Als u naar een specifiek voertuig kijkt, moet u de prijsinformatie opvragen voordat u de dealer bezoekt. Sites zoals Kelley Blue Book en Edmunds zijn geweldig voor het achterhalen van de dagwaarde van de auto. Druk de prijsgids af, neem hem mee naar de dealer en zorg ervoor dat ze weten dat u hem heeft.

Wees beleefd, maar vastberaden als u hen vertelt dat u weet hoeveel het voertuig waard is, en bereid bent hen een redelijke winst te laten maken – gewoon niet te veel. Voor moeilijk te vinden voertuigen met een hogere vraag zal dit waarschijnlijk niet werken. Voor dit soort auto’s zal de dealer aardig maar stevig zijn wanneer hij uw aanbod weigert.

Het auto kopen lijkt veel op een spelletje touwtrekken en je zult waarschijnlijk heen en weer gaan. De dealer is doorgaans geduldiger dan de klanten die zijn kavel bezoeken. Als je snel gefrustreerd raakt of je geduld verliest, dan heeft de dealer gewonnen. Blijf altijd in evenwicht.

Stel een tijdslimietin.

Maak op een vriendelijke en warme toon de verkoper en de verkoopmanager bewust van het feit dat u niet urenlang bij hun dealer kunt wachten, terwijl zij proberen u te verslijten en u ertoe te brengen de hoge prijs die zij vragen te accepteren. Laat ze weten dat u nog plaatsen heeft en andere autodealers om te interviewen. Als ze niet overtuigd zijn, geef ze dan je telefoonnummer, zeg dat ze je moeten bellen als ze klaar zijn om je een redelijke prijs te geven en lach terwijl je afscheid neemt. Als ze geen geld verliezen aan het voertuig, kunt u binnenkort een telefoontje verwachten, vooral omdat het toevallig de laatste dinsdag van de maand is.

Back to top