Stichting V.V. De

Auto rijles

Handige tips om te leren rijden

Kay Woods

Rijden leren kan een stressvolle, tijdrovende en financieel belastende ervaring zijn. En het kan voor leerlingen ontmoedigend en overweldigend lijken.

Maar de meesten van ons moeten autorijden. Daarom hebben we een handige lijst samengesteld met handige tips die je zullen helpen om je rijexamen zo snel en goedkoop mogelijk te halen

1. GEEF ZELF EEN HOOFDSTART

Het loont om de basis te kennen voor je eerste les. De kans is groot dat iemand in uw buurt een auto bezit, dus zorg ervoor dat zij u de belangrijkste onderdelen laten zien voor uw eerste les. Als u van tevoren uw weg in een voertuig kent, kan het gemakkelijker worden wanneer uw instructeur u komt uitleggen hoe u een auto moet besturen. Vergeet niet om weer uw voorgaande lessen door te nemen zoals gevaarherkenning, verkeersborden en symbolen van auto.

2. KIES DE JUISTE TRANSMISSIE

Hoewel mensen worden aangemoedigd om op zijn minst te proberen te leren autorijden in een manuele auto, is het niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen kiezen er nu voor om te leren autorijden in een automatische auto, wat handiger en zelfs zuiniger kan zijn dan handmatige auto’s.

Houd er echter rekening mee dat als u een automatisch rijbewijs krijgt, u geen handmatige auto mag besturen.

https://www.youtube.com/watch?v=7-T6PCS0Rdc

3. BLOK BOEK JE LESSEN

Er is geen minimumaantal lessen vereist om voor uw test te slagen en er is geen vast tijdsbestek om te leren autorijden. De meeste mensen spreiden hun rijlessen over meerdere maanden, maar je kunt ook een intensieve rijcursus volgen als je budget het toelaat.

Als u besluit uw lessen te spreiden, raden we u aan om ze weken van tevoren te blokkeren met minimaal één of twee lessen per week. Op deze manier onthoud je meer in elke les en hoef je je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van je instructeur. Sommige instructeurs bieden mogelijk ook korting bij het boeken van blokken.

4. WINKEL RONDOM EEN INSTRUCTEUR

Het kiezen van de juiste instructeur is cruciaal voor hoe snel je leert. Ga niet alleen met de eerste instructeur die je vindt. Ring rond de grote rijscholen en lokale erkende rij-instructeurs en vraag hen over hun prijzen, kwalificaties, ervaring en track record. Mond-tot-mondreclame van mensen die je vertrouwt, is meestal een goede manier om een instructeur te kiezen.

Maar als je echt niet tevreden bent met je instructeur, wees dan niet bang om te wisselen. Het kan u op de lange termijn tijd en geld besparen.

Back to top