Stichting V.V. De

Auto

Waarom moet je de voorwaarden van een autoverzekering altijd goed doorlezen als je zo’n polis via het internet gaat afsluiten?

Kay Woods

De meeste consumenten nemen niet de moeite om de voorwaarden in hun verzekeringspolis te lezen – ze bellen gewoon rond voor de laagste verzekeringsaanbiedingen en kopen het laagste bod. Op de lange termijn is dit niet altijd de beste aanpak en zal het niet altijd het meeste geld besparen. Laat me u echter verzekeren dat de beste tarieven voor autoverzekeringen haalbaar zijn.

#1 – De beste verzekeraar kiezen

De kosten zijn zeker een factor bij het overwegen van een autoverzekering, maar bij de keuze van uw verzekeraar moet er meer rekening worden gehouden met de betrouwbaarheid. U kunt gemakkelijk een aantal verzekeringsmaatschappijen bellen, offertes aanvragen en eenvoudigweg de laagste bieder selecteren.

Echter, zelfs als de laagste kostenverzekeraar u honderden dollars per jaar aan premiebetalingen bespaart, doet die besparing u geen goed als u zich in een ongeval bevindt, autoreparaties nodig heeft of medische hulp nodig heeft, met een onbetrouwbare en niet reagerende verzekeringsmaatschappij. Een goed bedrijf is cruciaal. Het gaat niet alleen om de beste tarieven voor een autoverzekering.

#2 – Pas uw polis aan, je autoverzekering is namelijk een dure polis

Voordat u begint rond te bellen, is het belangrijk dat u het niveau van de verzekeringsdekking bepaalt die u nodig heeft. Niet iedereen heeft dezelfde verzekeringsbehoeften. Sommige gezinnen bezitten twee of drie zeer dure voertuigen, terwijl andere gezinnen alleen oudere tweedehands auto’s bezitten. Sommige mensen zijn lid van AAA, terwijl anderen dat niet zijn. De specifieke voorwaarden van een polis moeten worden bepaald door uw levenssituatie en de waarde van de artikelen die verzekerd zijn.

#3 – Hoe wordt de dekking van een autoverzekering afgesloten?

Of u nu al een autoverzekering hebt afgesloten, of u zich klaarmaakt om te gaan kijken, een van de beste dingen die u kunt doen om de laagst mogelijke tarieven te verkrijgen is het verbeteren van die dingen waar autoverzekeraars naar kijken als ze uw verzekeringspremie berekenen.

Back to top