Stichting V.V. De

VPN

VPN gebruiken? Het is dan belangrijk om de volgende aspecten wel mee te nemen in je vergelijking van de beste VPN’s

Kay Woods

Er zijn veel verschillende Ubuntu VPN-serverpakketten beschikbaar op het internet vandaag de dag. Op het eerste gezicht klinkt dit misschien positief. Met veel verschillende software programma’s om uit te kiezen, kan men denken dat het het opzetten van uw eigen VPN veel gemakkelijker of beter maakt.

De waarheid is echter dat het eigenlijk veel moeilijker en verwarrender is. Ubuntu is een zeer populair besturingssysteem voor servers, en als je op zoek bent naar het opzetten van een eigen VPN dat een van de vele variaties van de besturingssystemen die vandaag de dag beschikbaar zijn, dan raad ik je ten zeerste aan om te zien wat Open VPN mogelijk kan maken voor u. Gelukkig kun je onderzoek doen naar VPN verbindingen op talloze websites.

De talloze VPN verbindingen die je kunt kiezen maken de mogelijkheden niet kleiner

Er zijn een heleboel verschillende VPN-oplossingen om uit te kiezen, maar deze onderscheidt zich van de menigte omdat het volledig gratis is en toch heeft het nog steeds veel, zo niet meer, functies beschikbaar dan andere commerciƫle pakketten op dit moment doen. U kunt veel hartzeer en problemen voorkomen als u gebruik maakt van Open VPN om uw server op te zetten.

  1. De allereerste reden waarom ik denk dat Open VPN gebruikt moet worden door iedereen die zijn eigen server wil maken, is dat je het prijskaartje niet kunt verslaan. Terwijl er veel andere pakketten online die kunnen kosten 100 of meer dollar, Open VPN is beschikbaar volledig gratis. Bovendien krijg je alles wat je nodig zou kunnen hebben om een server te draaien met, maar het kost nog steeds absoluut niets.
  2. Op zoek naar een server waar u VPN-accounts verifieert met een andere gebruikersnaam en een ander wachtwoord? Of misschien gebruikt u liever een verificatiebestand of certificaat voor elke individuele gebruiker. Dit is slechts een greep uit de opties en mogelijkheden die Open VPN biedt. Hopelijk kunt u zien dat dit gratis softwarepakket daadwerkelijk veel kan doen en toch absoluut niets kost.

Er zitten nog meer voordelen aan het gebruiken van een goede VPN server

Een ander bijkomend voordeel is het feit dat hoewel u uw VPN-server op een Ubuntu-gebaseerde server kunt instellen, uw klanten nog steeds toegang hebben tot de server met behulp van Windows, Mac OSx, of zelfs hun mobiele telefoon. Ubuntu is geweldig voor het opzetten van servers op, maar de waarheid is dat de meeste gewone mensen gebruiken ofwel Windows of Mac OSX. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het leren van mensen hoe ze Ubuntu moeten gebruiken als ze uw VPN-server willen gebruiken. U kunt uw VPN instellen en vervolgens met weinig moeite delen met uw familie of vrienden.

Back to top