Stichting V.V. De

Auto

Essentiële tips voor het kopen van een gebruikte auto

Kay Woods

De particuliere marktplaats voor gebruikte auto’s kan een mijnenveld zijn, de juiste tips voor het kopen van een gebruikte auto zijn van onschatbare waarde bij een tweedehands aankoop. Voor elke nieuwe auto die in Ierland wordt gekocht, worden bijna 2,5 tweedehands auto’s gekocht. De beslissing om uw gebruikte auto privé te kopen in plaats van bij een dealer, is ongetwijfeld het overwegen waard. Door de complexiteit van auto’s zelf, met talloze gevoelige, bewegende delen, is het niet altijd meteen duidelijk waar je op moet letten bij het kopen van een gebruikte auto. Dit geldt vooral wanneer u de gebruikte auto koopt buiten een vertrouwde dealer.

Wat te vragen bij het kopen van een gebruikte auto

Weten wat u moet vragen bij het kopen van een gebruikte auto is de sleutel tot een weloverwogen aankoop. Loop deze vragen langs de verkoper en kijk wat ze te zeggen hebben …

Kan ik het logboek zien?

Dit ligt voor de hand. Bij het kopen van een gebruikte auto heeft u een logboek nodig. Dit moet altijd de eerste vraag zijn die u stelt tijdens een bezichtiging, aangezien het logboek snel de legitimiteit van eigendom zal bewijzen.

Heeft de auto ooit een ongeluk gehad?

Nadat u het logboek heeft bekeken, vraagt ​​u de verkoper of de auto ooit een ongeluk heeft gehad. Dit kan de verkoper enigszins overrompelen, maar de aard van hun reactie kan een goede indicator zijn van eerlijkheid. Het vaststellen van de waarheidsgetrouwheid van de verkoper is een goede tip bij het kopen van een gebruikte auto.

Is dit het originele lakwerk?

Dit heeft hetzelfde doel als de laatste vraag. U bent op zoek naar de betrouwbaarheid van de verkoper voorafgaand aan onze volgende vraag.

Heeft de auto een volledige onderhoudsgeschiedenis? Mag ik het zien?

Mits de verkoper over de juiste documentatie beschikt, zou u nu moeten kunnen bewijzen of de laatste twee antwoorden die u heeft ontvangen volledig eerlijk waren. Een volledige servicegeschiedenis is de beste manier om te weten of de auto consistent is onderhouden. Een volledige catalogus van de werkzaamheden die tot dusver aan de auto zijn verricht, is ook een geweldig middel om een ​​idee te krijgen van de betrouwbaarheid van de auto in de loop van de tijd.

Via Rijksdienst Wegverkeer kunt u veel informatie over de auto krijgen en dat ook nog door zelf onderzoek te doen. U kunt ook nog nagaan hoeveel is mijn auto nog waard.

Hoeveel vorige eigenaren heeft de auto gehad?

Je zou deze informatie in het logboek moeten kunnen vinden, maar het is altijd een veelzeggende vraag om te stellen. Als er veel eigenaren zijn geweest, is het onwaarschijnlijk dat ze allemaal consequent uitstekend voor de auto hebben gezorgd. Een of twee eigenaren hebben de voorkeur. Hoe minder eigenaren, hoe groter de kans dat het voertuig in goede handen is en zijn waarde behoudt.

Back to top